Mesaj roz (completat)

Octombrie este luna mondiala de lupta impotriva cancerului la san.

Cancerul poate afecta pe oricine.

Direct sau prin oamenii dragi.

In ultimii ani, datorita investitiilor sporite in cercetare, tratamentele impotriva cancerului devin tot mai eficiente si numarul de cazuri cu happy-end este tot mai mare.

Din pacate insa, incidenta cazurilor de cancer continua sa creasca.

Fiind depistat la timp, cancerul are mai putine sanse sa distruga vieti, trupuri, suflete.

Ah, da. Uitasem sa includ clipul de mai jos, featuring mai multi barbati bine :) 

Cineva a inventat un app care se le aminteasca femeilor sa-si autoexamineze periodic sanii. Orice modificare la sani trebuie luata in serios si raportata la doctor. De cele mai dese ori nu este vorba de nimic sinistru, dar tot stai mai linistita atunci cand acest lucru iti este confirmat de medic.

8 thoughts on “Mesaj roz (completat)

 1. mda…trist.
  și eu mă strădui parcă să nu fiu neglijentă la capitolul ăsta, dar uite că n-am trecut pe la vreun mamolog de vreo 3 ani, cred :(

 2. ieri am stat in rand pentru mamo/eco…numai atmosfera din jur cat te descurajeaza…Am tras un bocet pana am ajuns acasa; nu din cauza rezultatelor, cel mai probabil pentru fiecare femeie care iesea trista sau statea cu telefonul incremenit si nu stia pe cine sa sune primul.
  Sa stii ca eram una dintre cele mai tinere pe acolo. SA zicem eu am mers mai intai cu alte probleme ca sa ajung si acolo dar nu stiu daca dupa 40-45 e de-ajuns sa mergi la control regulat. Tu esti mult mai tanara decat varsta grijilor… Sunt careva detalii de luat in considerare?

  • Nata, pentru a evita asa stari dramatice, eu am ales sa merg la clinici private, unde examineaza aceeasi medici, doar ca nu trebuie sa stai in rand si nu trebuie sa te ciocnesti de toata aceasta durere omeneasca, pentru care tu nu poti face nimic. Eu sunt foarte sensibila la acest capitol, atat de sensibila, incat mi-e frica sa-mi palpez singura sanii si din aceasta cauza am ales sa platesc nitel mai mult, dar sa nu ajung acasa distrusa din cauza durerii acestor femei.

   • merci Alobebe, de fapt stau intro tara unde rand inseamna tichet cu numar…dar nici un rand civilizat nu te salveaza daca ai sa o ai…E tare trist sa stiu ca fata asta plina de viata s-a dus atat de repede. Nu a fost inca nici o zi sa nu ma fi gandit la ea…putere celor apropiati…

 3. Am completat textul – trebuie sa ne autoexaminam periodic sanii, mai ales ca femeile mai tinere nu sunt invitate la control mamar de rutina. Daca simti vreo schimbare, vreun nod care nu era acolo, sau observi altfel de modificari – ele trebuie vazute de doctor. Nu conteaza cat de tanara esti. Eu nu faceam parte din categoria de risc sub nici o forma – si iata poftim, asta nu m-a salvat. Am gasit nodulul la cateva saptamani dupa ce implinisem 32. pe forumuri m-am intersectat cu femei si mai tinere – 23, 26 de ani.

  iata un articol despre cand si cum trebuie facut controlul sanilor – http://www.paginamedicala.ro/articole/Controlul-sanilor_-CAND-SI-CUM__181/

  apropo, putem solicita o mana de ajutor de la iubitii nostri :)

 4. N-am mai dat de mult pe la tine(de prin primavara parca) si vad ca s-au schimbat multe, si nu neaparat in bine. Ma bucur ca imi pare ca nu te lasi deprimata, lucru important.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s