Cand oul invata pe gaina

Cred ca fiecare parinte ajunge la un moment sa realizeze, scarpinandu-se la ceafa, ca procesul de educare/invatare e o strada cu sens dublu. Educandu-ne copiii descoperim ca si noi, adultii, avem ce invata de la cei mici. Despre ei, despre noi, despre adevaruri simple aproape uitate in tumultul maturitatii.

Odorul meu e inebunit de origami. Totul a inceput de cand a invatat sa faca avioane si barcute din hartie.  De atunci plierea hartiei a depasit limitele unui hobby si a devenit o adevarata pasiune. Ii cunoaste pe nume pe cei mai vestiti maestri origami, stie de unde se poate de gasit hartie de origami veritabila – Washi, a adunat o colectie decenta de carti despre origami (ultima cantareste peste 2 kg si are 700 de pagini), urmareste pe youtube canalele oficiale ale autorilor preferati, care posteaza regulat video cu modele noi de origami, a invatat cateva cuvinte in japoneza si viseaza sa mergem in vacanta in Japonia.

Modelele pe care le face devin din ce in ce mai complicate si eu ma minunez cata rabdare are – poate sta ore in sir, indoind o foaie de hartie de 15×15 cm in 30 de randuri verticale, orizontale si pe diagonale, ca apoi sa o transforme intr-o sfera, un dragon sau mai stii ce. Cand nu-i reusesc figurile, se enerveaza, da vina pe instructiunile neclare la pasul 231, dar nu renunta.  Se aseaza din nou, examineaza a 10-ea oara pasul 231 si eventual ii reuseste.

This slideshow requires JavaScript.

Invat de la el despre perseverenta si pasiune. Cand esti inarmat cu ele – poti realiza lucruri frumoase.

3 thoughts on “Cand oul invata pe gaina

  1. Tare frumoase ii sint creatiile, bravo pentru atita rabdare si pasiune! Si eu sint de acord ca noi putem sa invatam tare multe de la copiii nostri!

  2. Bravo pentru lucrari :) noi inca nu avem pasiuni fidele, dar iata ca pregatind cu fata un exposeu pentru scoala am aflat ca ii plac soarecii. Acum puteti sa ma intrebato ce vreti despre ei – stiu totul :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s