Marte? Venus? Pamant.

Ca sa vezi! Cica barbatii sunt totusi de pe Marte, iar femeile de pe Venus. Un proaspat studiu despre sexe a ajuns la concluzia ca femeile si barbatii au totusi personalitati distincte si trasaturi de caracter fundamental diferite.  Femeile sunt mai  sensibile, mai afectuoase si mai receptive, in timp ce barbatii tind sa fie mai stabili emotional, mai vigilenti, mai dominatori, mai rationali.

Cum altfel am explica faptul ca cei mai multi ingineri sunt barbati, iar femeile prevaleaza in scoli si gradinite?

Noul studiu,  despre care a a scris ieri The Telegraph, toarna apa la moara stereotipurilor de gen, sustinand ca teoria cum ca intre profilurile de personalitate de barbati si femei exista doar diferente minore a aparut in urma unei cercetari bazate pe o metodologie gresita (!). 

Cei care ziceau ca el si ea au in principiu caracteristici asemenatoare, au ajuns la aceasta concluzie in baza unui test de evaluare a personalitatii (16PF5) care face o medie a diferitelor trasaturi de caracter. Media insa ascunde oscilari semnificative in rezultatele testului la diferite caracteristici, si, prin natura sa de valoare mijlocie, neutralizeaza diferente importante in trasaturi de caracter.

Proaspata cercetare atesta ca vreo 18 procente de persoane au caracter mai putin tipic sexului pe care il reprezinta. Phiiiu… Asa ma pot si eu considera “normala”, chiar daca ma pricep minunat in harti si obiectul meu preferat la scoala a fost desenul linear.

Sincer, eu m-am cam zapacit deja in multitudinea de studii despre asemanarile si diferentele de gen, despre cine e mai bun la scoala si in oficiu. In general cred ca aceste cercetari sunt o pierdere de timp si irosire de resurse in dodii. Pentru fiecare studiu care sprijina o teorie, exista cel putin doua care sustin contrariul. Nu va pare? Cat despre originea sexelor – suntem de pe planeta Pamant. Inainte de a fi femei sau barbati suntem oameni, nu extraterestri de pe alte planete.

2 thoughts on “Marte? Venus? Pamant.

  1. Imi aduce aminte de un experiment al unor cercetatori (probabil britanici)
    1. Se ia un purece. Se face un zgomot mare langa el. Purecele sare.
    2. Se taie picioarele purecului apoi se repeta actiunile de la punctul 1. Purecele nu va mai sari.
    Concluzie: Dupa ce i-se taie picioarele, purecele isi pierde simtul auzului.

    Nu as da foarte mare importanta diferitelor studii de genul asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s