Zumba!

Kristina este una dintre amicele mele, o dansatoare daneza care a venit la Londra urmarindu-si visul de a deveni coreograf pentru unul din teatrele din West End. Intre timp ea participa la competitii, preda lectii particulare de dansuri si, mai nou, a devenit instructor de zumba.

Eu de mai demult vroiam sa incerc zumba, iar atunci cand Kristina a inceput sa tina ore chiar in mahala noastra, nu am mai avut pretexte sa ma mai eschivez de la un pic de exercitiu.

Nu m-am dus la zumba pentru a slabi, m-am dus pentru a ma distra. Eu ador sa dansez. Tare tare tare. Duceti-ma in vreun club si lasati-ma acolo. Cand dansez, nu vad nimic si pe nimeni in jurul meu, pierd autocontrolul spre disperarea sotiunii ;) Odata cu venirea la Londra escapadele noastre la cluburi s-au rarit considerabil pentru ca, bunicile fiind departe, e mai complicat. Eu il zumzai regulat la cap ca nu ma duce la dansuri si ca nu ma lasa sa merg cu fetele (e gelos pe dansurile mele si ochii barbatilor :)) In aceste conditii, ritmurile latino de zumba sunt un fel de panacee. Ma duc si dansez pana imi iese sufletul in conditii absolut sigure din punctul lui de vedere. Tonifierea muschilor e un bonus util :)

Ca o amatoare de dansuri, ma consideram destul de plastica. Asta pana am vazut-o pe Kristina in actiune. “Imposibil!”, imi ziceam, “Un corp uman nu se poate undui in acest fel!” De parca ar avea un sir de muschisori secreti, ca la nimeni altul – pe buci, pe coapse, pe brate. Nu stiu din ce-i plamadita, zau, dar cu toata plasticitatea mea inchipuita, pe langa Kristina ma simteam ca de lemn – mana in stanga, piciorul in dreapta, buca in sanga, piciorul inainte. La ea insa fiecare miscare se propaga dintr-o extremitate a corpului in alta si inapoi lasciv, senzual, energic. Cred ca i-ar putea face usor concurenta lui Shakira :)

Dupa cateva lectii am prins si eu pasii de dans si judecand dupa reflectia din oglinzi, nu sunt chiar tare caraghioasa :) Recomand calduros zumba ca stil de fitness. Nu extenueaza, nu dor muschii, dar energizeaza si binedispune.

4 thoughts on “Zumba!

  1. “Recomand calduros zumba ca stil de fitness. Nu extenueaza, nu dor muschii, dar energizeaza si binedispuneee”Daca se gaseste si in Chisinau , trebuie neaparat de mers,,,,foarte fain ;)

      • am cautat acuma recent,doar la un fitness centru la EcoGym sport dar nu pot da de ei sa aflu detalii daca sunt antrenamente akolo si pretul lor,,,,ca in general la acest cewntru preturile cam mushca de portofel :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s