capitolul roz

Nu sunt in vacanta. De vreo jumatate de an sunt in razboi, lupt impotriva cancerului la san.  Am vrut sa scriu despre aceasta lupta de mai multe ori si chiar am facut-o, dar nu am postat textele. Am incercat sa scriu si un blog separat despre capitolul meu roz, dar am renuntat. Sunt atatea de spus, dar nu stiu daca cineva ar fi interesat sa citeasca despre cancer.

O mie de ani nu m-as fi gandit ca am sa trec prin ceea ce trec acum. Statistic vorbind, nu faceam parte din vreo categorie de risc – 32 de ani, sanatoasa tun, am nascut la varsta potrivita, am alaptat, nu avem istorie de cancer in familie. Dar statistica e foarte relativa… Sa-mi bag piciorul in ea…

La ziua de azi sunt bine, au ramas in urma tornada de emotii devastatoare, chemo, operatia. Am trecut prin ele cu ajutorul sustinerii lui, a medicilor extraordinari si mai ales cu mult mult mult umor. Mai am inca un pic si voi incheia definitiv acest capitol roz.  Sunt determinata sa inving, iar in momentele mai dificile ma impun sa am privirea atintita spre “linia de finis”, pe care am sa o trec sanatoasa si frumoasa :)

Habar nu aveam cat de raspandit e cancerul la san. Din pacate aceasta boala afecteaza tot mai multe femei tinere. Cea mai tanara pacienta de la clinica unde merg eu are doar 23 de ani! Dar in ziua de azi cancerul poate fi invins, iar depistarea precoce este cheia succesului in aceasta lupta grea si nedreapta.

Iata cateva vedete care au invins cancerul la san.

Christina Applegate

Anastacia

Kylie

Cynthia Nixon

Sheryl Crow

Martina Navratilova