de la pici adunate

Nu stiu cum la voi, dar la mine ziua e posomorata si iata ca a inceput si sa ploua. Cautand un mesaj vechi, am dat decateva notite cu declaratii de-ale odorului mai vechi si mai recente, care daca nu au dispersat norii, cel putin mi-au intins un zambet pe fata.

5 ani

Fiind la servici primesc un telefon prin care cei de la scoala ma anunta ca baiatul a cazut si s-a lovit la cap si ma roaga sa vin sa-l iau, asa, just in case. Zbor ca pe aripile vantului, ajung si-l vad cu un cucui rosh-albastru pe jumatate de frunte. El ma vede ingrijorata si zice: “Mam’, asta a fost o aterizare de urgenta”.

***

Sarind prin casa, odorul s-a lovit la nas, si-i curge sange. Neastamparatul este culcat si i se aplica gheata fata. Peste cateva minute se aude: “Mi-a inghetat fata. Pot sa mananc o bomboana ca sa vad daca nu am pierdut simtul gustului?”

***

Intrebat daca vrea sa se faca cosmonaut cand se face mare, el raspunde: “In nici un caz! In cosmos nu este gravitatie si nu vreau sa ma pierd pe acolo.”

***

6 ani

In ajunul sarbatorilor de iarna, clasa baiatului a fost la biserica din mahala si au cantat colinde de Craciun. Il intreb daca i-a placut, la care el imi spune: “Of, a fost o adevarata pierdere de timp!”

***

7 ani

Raspunzand la intrebarile odorului a trebuit sa-i povestesc despre teoria evolutiei si Darwin. Odorul asculta atent si trage concluzia: Deci primul [numele nostru] a fost o maimuta?

***

8 ani

Sotul ii povesteste odorului ca pe vremuri in Moldova se mai intampla ca buneii sa nu aiba electricitate. La care tanarul intreaba : “Ei sunt amish cumva ?” (Ceva timp inainte de discustie am privit un documentar despre comunitatea amish.)

***

9 ani

Dimineata, ma gatesc sa iesim din casa si-l intreb daca ii place tinuta mea. El:
– Arati ca o insotitoare de board de la Virgin (purtam fusta rosie).
Imi pun un sacou bej deasupra si-l intreb ce parare are asa.
– Acum arati de parca te-au promovat la servici.

***

Odorul s-a oferit sa ma ajute sa cautam cadou pentru o scumpa fetita de 3 ani. Ii zic sa caute online un puzzle potrivit care sa aiba peste 24 de piese, caci tanara domnisoara le rezovla foarte simplu pe astea mai mici. La care el exclama:
– Chiar? O! Copiii din ziua de azi!

***

Da’ voi adunati declaratiile transnite ale copiilor?

6 thoughts on “de la pici adunate

  1. M-ai inveselit :), e bine ca le scrii, eu nu le scriu si le cam uit, am sa incep sa fac si eu notite, anul trecut cind avea 5 ani tin minte ca am venit de la cumparaturi si scoteam din sacosa niste bikini cu dantela, el se uita la mine si zice “mam da ce-ti trebuie asa chiloti frumosi oricum nimeni nu-i vede?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s