emanciparea barbatilor

Pe cand eram mai tanara si mai nelinistita, pe vremea cand nu oboseam sa debitez despre rolul sexelor in societate si toate celulele acesteia, aveam o teorie – e nevoie stringenta de emanciparea barbatilor. Fara aceasta, emanciparea femeilor nu face doi bani, pentru ca ele, femeile emancipate, risca sa ramana neintelese si izolate. Dupa 15 ani, cred in contiunare in mica mea teorie.

Argumentul cum ca femeile sunt cele care educa si formeaza barbati ne-emancipati nu e prea convingator, pentru ca aceleasi femei educa si fetele, nu? Si daca fetele  reusesc cumva sa depaseasca stereotipurile implantate, de ce nu ar face-o si barbatii? De ce sa mai amanam desteptarea pentru urmatoarea generatie? Riscam sa intram intr-un cerc vicios. Ori poate deja ne-nvartim in el?

Cica emanciparea femeilor omoara romantismul. Sarmanii barbati se simt emasculati de femeile emancipate si le ocolesc precum navele evita triunghiul Bermudelor.

Ca sa vezi! Femeia puternica nu se lasa sedusa cu cadouri scumpe –  pentru ca si le poate cumpara din banii proprii, si nici usor impresionata de platitudini frumos sunatoare – macaroane pe urechi nu-i pui cu una cu doua.

Ca sa cuceresti o femeie emancipata e nevoie de efort sporit, iar ca sa-ti construiesti viata langa ea trebuie sa fii pregatit pentru mult mai multe. Sa fii dispus sa gatesti cina cand ea intarzie sau nu are chef, sa nu lasi independenta ei financiara sa-ti provoace disfunctii erectile, sa accepti ca opinia ta nu este neaparat si opinia ei si ca trantitul pumnului in masa nu solutioneaza divergenta, sa fii gata sa te scoli la copilul plangand de tot atatea ori de cate o face ea, sa fii pregatit ca in clipa in care va simti ca nu o respecti, iti va spune ‘Adio’. Si pe langa toate acestea, trebuie sa fii suficient de barbat ca sa o lasi sa se simta slaba in momentele cand are nevoie.

Stiti multi din astia? Eu cunosc cativa. Pentru ceilalti o sugestie – grow some balls!

Pin-up by Gil Elvgren

 

14 thoughts on “emanciparea barbatilor

   • Corect, motivatie. Cine are nevoie de ele si de ce cineva ar depune efort sa le cucereasca?

    In ultimul timp vad tot mai putin badaranizm masculin si tot mai mult agresivitatea militaristelor feminismului. Pe de alta parte, e ca si cu gay-ii, cit timp ei nu te ating, tie nu iti pasa de ei.

 1. p.s. da’ eu dimpotriva, in ultimul rand aud tot mai putin de feministe. de pe la vreo 20 de ani cred ca nu mai mai consider a fi una dintre ele, dar ma cred emancipata :)

 2. daca emanciparea barbatilor sta pe umerii femeilor (cred ca mai mult de mama depinde), atunci badarania lor nu e tot vina femeilor?

   • Depasirea badaraniei tine si de motivatia femeii sa nu accepte badarania in viata ei. Daca nu-i cerere, dispare si oferta :)

 3. Parerea mea este ca, daca nu femeia este cea care il face pe barbat badaran, ea este cea care il incurajeaza sa fie badaran. Eu nu am vazut multe femei care sa fie indignate sau sa reactioneze in vreun mod, atunci cand barbatul isi permite sa injure fata de ea sau, mai rau, s-o trateze ca pe o fiinta josnica (desi cred ca nici nu trebuie sa existe asa notiune).
  Eu demult am luat decizia sa fiu, vorba autoarei, “gourmet”, sa-mi respect papilele gustative si olfactive si sa indur foame, decat sa accept orice pe masa mea.

  • si aici apare inevitabil intrebarea: cum sa ne invatam copiii sa se respecte? si mai ales fetele! ceva idei?

   • cred ca trebuie sa invatam copiii sa aiba incredere in propria persoana, in opiniile proprii, sa-i invatam ca fiecare persoana este speciala si unica in felul sau, ca nu trebuie sa fie ca atlcineva. sa-i iubim pentru ceea ce sunt, sa-i ajutam sa-si dezvolte personalitatea fara a incerca sa o incadram in vreun tipar. (evident fara sa cadem prada anarhiei)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s