fara termen de expirare

Cum sarbatorim aniversarea de casatorie? Nicicum. Nu am facut-o in mod special niciodata. Cand am decis sa ne casatorim, a doua zi am depus cererea la oficiul starii civile si exact peste o luna am devenit sot si sotie. Mai devreme se putea doar cu spaga. Pentru mine pasul respectiv nu insemna decat o evolutie naturala a relatiei. Evenimentul era semnificativ in masura in care marca trecerea la o urmatoare etapa si nicidecum o finalitate – “gata! m-am maritat!”

Poate gandul asta nu prea are sens, dar sarbatorirea zilei in care am luat certificatul de casatorie ar insemna ca trebuie sa celebrez  si ziua in care am ridicat actul de identitate.

Imi amintesc cum amicele (pe atunci necasatorite) se agitau in anticiparea primei noastre aniversari, si cat de dezamagite au ramas realizand ca nu planificam chef cu mese intinse si toasturi pompoase.

Noi doi nu simtim necesitatea sa marcam aniversarea. Mai ales nu in mod public. Uneori se intampla sa uitam de ziua respectiva, dar ne amintesc parintii si prietenii cu memorie mai buna, care ne suna sau ne trimit sms-uri cu felicitari. Radem de cat de uituci suntem, ne daruim cate-un sarut in plus si spunem: ei las’ca la anu’.

Tot asa au trecut mai multi “la anu” si am ajuns la aniversarea de cositor. De bine ce eram determinati sa nu lasam jubileul de zece ani sa treaca pe langa noi, circumstantele au vrut ca in ziua X sa fim departe unul de altul.

Ei las’ca la anu’ :)

Cand am revenit din deplasare, el mi-a zis ca s-a umplut golul din casa.

Aniversari vor mai fi. Fie ca mariajele fericite sa nu aiba termen de expirare.

One thought on “fara termen de expirare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s