la mama acasa (ganduri aleatorii)

Ieri am fost la mama acasa. In casa care a fost candva si a mea miroase a toamna – a gutuie, bostani si crizanteme, toate culese de pe micul lot de pamant pe care mama il tine pe post de oaza de relaxare (citeste “sursa de radiculita”) .

Am impartit micile cadouri, am stat la masa, mancat placinte, sarmale si dulceata, baut vin nou de la tata socru si ceai englezesc cu “Chisinaul de seara”.  Dupa ce ne-am potolit un pic dorul si setea de taclale, m-am apucat de scotocit prin apartament, curioasa sa vad daca mai gasesc ceva urme de pe vremea cand eram fata mare la mama acasa.

Nu prea au ramas astfel de amintiri. Pe cele mai interesante – jurnale si scrisori de dragoste – le-am distrus cu mana mea. Unele – pentru a marca un sfarsit si un nou inceput, altele – pentru a le proteja de parinti, dar si pe parinti de ele. Ce-as da sa le mai rasfoiesc acum inca o data…

Mi-am gasit ciorna tezei de licenta, sustinuta la unul dintre cei mai exigenti profesori din toti pe care i-am avut. Am rasfoit-o si am constatat ca la 20 de ani eram destul de destaptatzica  :)

Am mai gasit niste creatii de-ale mele de pe la 18 ani. Daca aveam mai mult curaj si incredere in mine pe atunci, poate nu le tineam in umbra.

Am rasfoit vechiul album cu fotografii al parintilor. Am “furat” o poza de la ei. Cu ei doi, mai tineri decat mine acum. Frumosi si indragostiti. Mi-ar fi placut sa-i cunosc atunci :)

Am realizat ca in casa parintilor nu ma mai simt copil. Nu stiu de ce. Ciudat, dar ma simt mai copil alaturi de sot si de fiu. Cu parintii ma simt matura, iar alaturi de baietii mei ma simt tanara :). Mi-e dor.

2 thoughts on “la mama acasa (ganduri aleatorii)

  1. Eu acasa ma simt fata mare, fara griji, stau in garaj si citesc maculatura sau pe prag mancand rasarita si barfind cu mama. Am scanat poze, gasit conspecte. Tare desteapta ma credeam pe atunci :)

    • te invidiez :) si eu cautam senzatia asta, sa ma simt copil acasa, dar nu stiu de ce nu am gasit-o. am dat de niste conspecte de la literatura universala ratacite printr-o minune. am obiceiul de a arunca lucrurile mai vechi. un fel de ritual feng shui prin care fac loc noului. poate tre de regandit obiceiul :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s