I love you, man!

Prima data am auzit de bromance cam un an in urma. Citisem oarecum intrigata un articol despre prietenia stransa intre barbati, dar am ramas destul de sceptica. Amicitie, camaraderie – da. Bromance – ce mai inventie mai e si asta?…

Ei unde s-a mai vazut ca doi barbati in toata firea sa fie intr-atat de legati unul de altul incat sa se usuce de dorul celuilalt daca nu se vad cateva zile, sa mearga periodic ‘out’ in doi pentru a-si povesti ‘prikoalele’ si ofurile acumulate, iar dupa astfel de iesiri sa mai stea la taifas la telefon cate o jumatate de ora.

Un an in urma nu credeam ca asa ceva exista si habar nu aveam ca o astfel de relatie ciudata se infiripa chiar sub nasul meu…

Omul meu are multi prieteni si foarte multi amici. Unul insa este cu adevarat deosebit. Sunt colegi. La scurt timp dupa ce facuse cunostinta au descoperit ca au foarte multe in comun – acelasi film preferat, acelasi gen de glume, idei, valori, gusturi, simpatii si antipatii. Similitudinile i-au apropiat incredibil de mult.

Imi povestea incantat despre noul lui prieten. Era fericit cand in sfarsit se ivise momentul sa fac cunostinta cu Bro’, vedeam ca imparte cu mine o parte importanta din viata lui.

Ii observam nedumerita.

Dupa o zi de munca in acelasi oficiu, acesti doi insi obisnuesc sa iasa la o bere (iar uneori la o cafea) impreuna. Iesirile cu colegii, desi savurate riguros, sunt prea impersonale si galagioase pentru discutiile lor private. In week-end isi trimit sms-uri de cateva ori pe zi ca sa vada ce mai fac, sa consulte opinia celuilat despre un film, sa ceara vreo recomandare de restaurant sau sa-si povesteasca vreun banc nou. Iar perioada de concediu este adevarata tortura pentru bromance-ul lor, mai ales daca sunt la mijloc si cateva fuse orare.

Daca nu stiam cat de mult le plac femeile atat unuia cat si celuilalt, mi-as fi facut griji, gandindu-ma ca lui acest Bro’ i s-au aprins calcaile dupa sotul meu.

Ma uit la ei si ma minunez, si mi-e dor de prietena mea.

P.S. psihologii spun ca bromance-ul este un rezultat al imbunatarii abilitatilor sociale ale barbatilor.

P.P.S. Cateva exemple de ‘cupluri’ bromance, potrivit revistelor: Brad Pitt & George Clooney, Tobey Maguire & Leo Dicaprio, Matt Damon & Ben Affleck.

3 thoughts on “I love you, man!

  1. ce tare :) am citit cu un zambet pana la urechi :)
    oricum, imi pare ciudat, poate doar ca nu sunt obisnuita sa vad barbati facandu-si confidente :P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s