Un job din/de de vis

Eram la un interviu de angajare. Oficiu frumos, modern, cu priveliste ametitoare peste Tamisa scaldata in razele soarelui. Au vrut sa ma testeze psihologic. Mi-au dat o foaie de hartie si un stilou si mi-au zis sa scriu ce as dori sa fac daca nu as avea nevoie de job, de nici un job.

‘N-am mai avut asa interviu’, mi-am zis mirata in gand si am pornit a asterne pe hartie lista cu ceea ce as fi facut daca as fi avut tot timpul si posibilitatile necesare, si zero piedici.

Foaia am impartit-o in doua coloane. Prima se intitula “de vizitat”, a doua “de citit”. In stanga am inceput a insera destinatiile unde visez sa ajung. In dreapta cartile pe care mi le tot adun in gand ca sugestii de lecturi viitoare.

Au revenit cei ce ma intervievau. S-au uitat pe foaie, s-au susotit intre ei si peste cateva minute mi-au declarat: ‘Felicitari, ati luat job-ul.’

Mi-au pus foaia cu listele mele in fata si au adaugat: ‘Poftim si job description-ul pentru urmatoarele 18 luni’

o_O

In acea dimineata m-am trezit foarte bine dispusa. Frumos vis. Nici macar nu m-am sfiit sa-l povestesc sefei de atunci la o cina tarzie dupa o extenuanta zi de lucru in deplasare.

Peste cateva luni mi-am schimbat locul de munca. Nu gasisem serviciul cu fisa de post visata in acea noapte, dar am luat jobul la care visam cu ochii deschisi cam de cand am ajuns in UK.

Ce ai face daca nu ar trebui sa faci nimic?

 

Pin-up by Gil Elvgren, Degree

7 thoughts on “Un job din/de de vis

  1. as merge in India pe vreo doi/trei ani sa ajut oameni, apoi in Africa pe vreo 5 ani tot sa ajut. De fapt, si ei pe mine ma vor ajuta sa ma descopar, sa ma invat, sa aflu cine sunt, etc… apoi as mai face vreo doi copii carora sa le dedic tot timpul, iar spre apusul vietii m-as stabili undeva in america latina sa privesc oceanul serile si diminetile, iar zilele sa scriu o carte :)

  2. un coleg mi-a propus ieri sa fac lista cu 101 lucruri pe care visez sa le fac in viata. inca nu m-am apucat, dar stiu sigur ca ma voi opri pe la nr. 40.

    in acesata ordine de idei, as vrea sa locuiesc pe fiecare continent cate 2 ani, sa curat Bacul pentru a-l face navigabil si as restaura centrul istoric al Chisinaului, chiar daca pe alocuri ar trebui sa costruiesc “copii” ale caselor disparute deja. Iar in acele case as deschide galerii de arta, librarii si cafenele.

    • in ceea ce priveste regiunile istorice ale Chisinaului, ar fi fain ca noile constructii sa nu fie autorizate decat daca respecta stilul zonei. orasul ar fi mult mai frumos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s