Ce sa faci cu promovarea pe care nu o doresti?

Nu ai cautat-o, dar circumstantele glumarete ti-au bagat-o in cale in asa fel ca nici o oarba nu ar putea sa o evite. O promovare  la distanta unei mani intinse (sau ridicate?),  tu fiind singura persoana aflata pe calea spre ea. O avansare spre care esti  impinsa mai mult sau mai putin gentil, in timp ce tu iti vezi de lucru si te faci ca ploua.

Unii ar spune ca nu sunt suficient de ambitioasa si ar avea dreptate.

Nu-mi doresc aceasta promovare pentru ca nu vreau sa ma transform in persoana ce a detinut pozitia repsectiva pana nu demult. Nu vreau sa ajung sa petrec in oficiu mai multe ore decat in afara lui, sa nu pot adormi fara somnifere, sa nu am timp sa schimb doua vorbe cu cei dragi cand ma suna sa vada daca sunt ok, dar sa croiesc din agenda incarcata cate un sfert de ora pe ici – pe colo ca sa cochetez cu barbati de varsta lui taica-meu si sa fac ‘confidente’ unor madame de varsta a treia pentru a intra in gratiile domniilor mai suspuse.

Si chiar daca as gasi o cale sa nu fac compromisuri cu  intoleranta fata de pupcurism, nu cred ca avansarea mi-ar permite sa mentin echilibrul pe frontul personal. Eu nu vreau sa sacrific cele cateva  ore, de dupa lucru si inainte de culcare, pe care le am cu familia in fiecare seara. Nu vreau sa testez la rezistenta sentimentul de vina pe care il simt atunci cand, fiind prinsa cu un raport urgent, sunt nevoita sa rog vecina sa-mi ia copilul ramas ultimul la scoala.

Sunt multe femei, in functii mult mai solicitante, care reusesc cumva sa combine cariera si viata personala. Cum o fac? Nu stiu. Stiu doar ca la moment nu sunt pregatita sa platesc pretul pentru promovare. Nu-mi ajunge ambitie sau obraz mai gros.

Pin-up by Al Buell, A tight draw

6 thoughts on “Ce sa faci cu promovarea pe care nu o doresti?

  1. Inseamna ca inca nu e momentul potrivit sa accepti promovarea. Toate la timpul lor, plus ca femeile au intuitia super dezvoltata, daca ai dubii – inseamna ca acestea sunt justificate

    • vezi ca nu am nici un dubiu legat de capacitatea mea profesionala de a face fata acestei pozitii. m-as descurca de minune. dar, tinand cont de sacrificiile morale implicate, ma intreb daca mie asta imi trebuie? si daca va veni candva momentul in care am sa pot raspunde afirmativ la intrebarea asta.

  2. Am si eu dilema asta, cariera-familie, poate sint femei care pot sa le faca pe ambele cu mult succes, eu nu stiu, adica e posibil de facut cariera dar numai pina la o anumita limita cind vrei sa ai timp si pentru familie, si te gindesti ca da, ai putea sa faci fata unei pozitii mai inalte, mai interesante, vei creste profesional… dar cu ce sacrificiu, pentru ca toate gradinitele/scolile oricum mai mult de ora 6 seara nu lucreaza si copilul trebuie dezvoltat (sport, muzica, arte), trebuie timp ca sa fie dus la aceste activitati, trebuie sa ii acorzi dragoste si atentie ca nu ai facut copil sa fie crescut de dadaca si sa il vezi numai in weekend, asa cred eu, dar e foarte dificil, uneori apar oportunitati interesante si eu le refuz pentru ca ori locatia e mult prea departe de casa/scoala, voi pierde ore in drum, ori orele care vor trebui dedicate serviciului sint prea multe, deja au fost citeva cazuri cind copilul meu era ultimul la gradinita si alergam cu sufletul la gura, dar nu ma simt prea vinovata daca asta se intimpla o data in 2-3 luni da nu in fiecare zi, si tot incerc sa gasesc armonia…

  3. uhhh, iata si tema mea. cu riscul de nu mai “creste profesional” (vorba sefei) spun nu unei eventuale promovari. Motivele sunt aceleasi: lipsa de timp alaturi de copil (mai ales cand copilul este unica ta “familie”), alergatul de dimineata pana seara, lipsa vietii personale. Iar cei cativa mii de lei in plus oricum vor pleca in buzunarul dadacei :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s