ganduri in soare

Mersul la plaja pe timp de vara face foarte bine femeilor. Si barbatilor, desigur, dar ii lasam acum la o parte.

Pe malul marii sau marginea piscinei ai ocazie sa vezi multe corpuri de femei reale, care sunt departe de tiparele implantate in capurile noastre de revistele glamuroase pe care le cumparam ca sa fim in pas cu tendintele si ultimele noutati in ale frumusetii.

Pe plaja vezi corpuri adevarate: mai curbate in coapse, mai moi pe abdomen, cu amprente de celulita pe sub buci si paianjenis usor de vergeturi pe shale. Facem abstractie de figurile supraponderate, caci nu la ele ne referim aici. E vorba de femei obisnuite, de dimensiuni potrivite. Cu siguranta, fiecare dintre ele vede in oglinda un 3-5 kg, un 2-3 cm in plus, de care nicidecum nu poate scapa, pentru a se apropia¬†standardului din ‘cosmo’.

Pe plaja realizezi ca standerdele ‘cosmo’ sunt de domeniul cosmosului. In abundenta de corpuri reale de femei ti se deschid ochii asupra frumusetii femeilor reale. Mai pui un pic bronz caramiziu si nu-ti poti dezlipi ochii de aceste forme.

Sigur, mai dai cu ochiul si de corpuri slabutse de tot, ca trestia. Dar ca sa vezi – aceastea de cele mai deseori apartin unor adolescente, care, tipic varstei, au pe fata o expresie vesnic iritata, ce nu poate fi inmuiata nici de mangaierile marii, nici de sarutul soarelui.

Culmea e ca aceste pustoaice neformate si amare monopolizeaza revistele glossy, pe care le cumparam noi, si care ne dicteaza ‘standardele’ zilei noua, femeilor adevarate.

Plaja este un vaccin impotriva zombarii propagate de reviste. E locul unde poti face un ‘reality check’ si observa frumusetea neretusata.

Am luat cu mine la mare editia de august al ‘glamour’-ului britanic. Am rasfoit revista, am mirosit un nou parfum iesit pe piata, si cam atat. Chiar daca am terminat cartea de vacanta si nu mai am altceva de citit, las ‘glamurka’ la o parte si merg sa fac o promenada pe malul marii. Sa admir natura. Si naturalul.

Pin-up by Gil Elvgren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s