prozac anti-frica

Frica. Urasc acest sentiment. Aceasta senzatie care iti incleasta inima cu tentacule de fier si o tine asa strans, reducand-o la marimea unui purice.

De ce mi-e frica? De incertitudine, de lipsa de siguranta, de saracie. Radeti daca vreti. Cu cat avansez in varsta, cu atat mai dureros imi este sa trec prin situatii care imi ameninta stabilitatea, a mea si a familiei mele. Cred ca asa e normal pentru ca responsabilitatile cresc la fel ca si realizazrea importantei lor. Deh… viata de adult.

Cum sa lupti cu frica? Cu acest stres insuportabil pe care ti-l cauzeaza si caruia trebuie sa-i faci fata cumva?

Un an in urma am avut o perioada stresanta ce a durat vreo luna. In tot acel rastimp nu ma puteam dezbaiera de sentimentul de frica nici pentru o clipa. Simteam istovire fizica in muschii cordului. Eram ne om. Un nor sumbru. Ca sa pot dormi am ajuns sa beau pastile de valeriana, si ma gandeam serios sa merg la doctor dupa prozac.

Iata ca si anul asta viata imi mai aduce surprize cacacioase. Ce pot sa fac? Sa stau cu frica in san pana se rezolva situatia neplacuta? Nu vreau.

Am ales sa ma fac cobai si sa testez ipoteza feedback-ului facial. Citisem despre teoria cum ca daca intinzi pe fata un zambet (indiferent daca ai motiv sau nu ca sa ranjesti), creierul tau primeste semnale de fericire. Da-da, cica chiar si in lipsa unor factori concreti ca ar cauza starea pozitiva.

Apu iaca. Ma droghez cu zambet. Fignea ca-mi vine sa-mi smulg parul din cap. Doua palme peste fata pentru culoare in obraji si inainte! Totul va fi bine :DD

2 thoughts on “prozac anti-frica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s