3 cele mai bune decizii de pana acum

1. sa-i zic “da” lui.

Zece ani in urma, pe cand tot ce imi putea oferi el era promisiunea de a ma face fericita. de altfel eu nu aveam sa-i ofer nici mai mult nici mai putin decat atat. Intr-o seara petrecuta la el, pe fundalul unei rutine extrem de mundane – el facea ceai, eu priveam pe geamul larg deschis cum vantul apropare invizibil misca alene frunzele verzi. si cand colo, parca mi-a pus Cel de sus mana pe cap –  pentru o fractiune de secunda prin crapatura geamului deschis ne-am vazut pe noi doi in viitor. Fericiti si la fel de indragostiti.

Revelatia ciudata a durat o clipita, dar asta mi-a fost suficient ca sa-l anunt ca sunt gata sa-i raspund la INTREBAREA lui, chiar daca nu aveam raspuns la alte mii de intrebari puse de mama si de prietenele mele, care, motivat sau nu, credeau ca sunt pe cale de a face o mare greseala.

2. sa nasc[nastem], chiar daca nu eram pregatiti nici moral, nici material.

Pazea, fetelor, metoda calendarului poate juca feste si unui ciclu regulat dupa ceasul atomic! Sarcina ne-a luat total pe neprins de veste si nu prea se incadra in planurile noastre, care, trebuie sa recunosc, erau destul de neinchegate. Vroiam sa facem cariere si multi bani. Dintr-odata in ecuatia “viata de adult” au aparut inca un sir de necunoscute. Am decis ca le vom rezolva din mers. Acum cand ma uit la odorul meu, multumesc cerului ca-l am. (Si cariere avem, si bani, nu foarte multi, dar suficienti ca sa o ducem bine) Ador sa observ shocul pe fata oamenilor cand acestia afla ca am copil mare. :)

3. sa plec[am] din RM.

Am lasat putinul ce-l aveam si am plecat sa o incepem de la zero printre straini, intr-o tara care ne fascina pe ambii de mult timp. “Pai aici de bine de rau aveti nume, statut. Acolo veti fi nimeni. Ce-o sa faceti?” ne intrebau intr-un glas cei din jur. “Nu ma duc sa spal vase”  – atata le raspundeam, pentru ca mai mult decat atat nu stiam. (tin sa precizez ca nu vad nimic rau intr-un astfel de job)

Poate eram inconstienti intr-o oarecare masura, prea verzi ca sa simtim frica esecului… Stiu ca eram increzatori in fortele noastre. Nu am gresit. Plecarea ne-a facut bine la fiecare in parte, dar si la toti la un loc ca familie.

One thought on “3 cele mai bune decizii de pana acum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s