wedding belle

Dupa o saptamana de munca intensa am iesit cu colegele la un binemeritat pahar doua de vin/whiskey/cocktail. Una dintre colege a fost recent ceruta de nevasta si evident discutia nu putea ocoli subiectul pregatirilor de nunta.

In cele doua luni de cand i s-a pus diamantul impresionant pe deget fata a avut parte de 2 petreceri de logodna, a angajat 2 persoane care o ajuta cu pregatirile de marele eveniment, a identificat cativa fotografi si a masurat peste 50 de rochii de mireasa in pretentioasele saloane de nunta din Londra.

Am mentionat ca nunta va avea loc la anul, in septembrie?

Imi este tare draga viitoarea mireasa. O tipa super inteligenta, profesionist impecabil si frumoasa. Dar ascultandu-i naratiunea despre evenimentul care urmeaza sa aiba loc peste  aproape un an, ma intrebam daca febra nuntii nu i-a afectat un pic ratiunea.

“Nu am tare mult timp si sunt atatea de organizat!” zice ea usor panicata.

“Nu sta prea mult pe ganduri, daca vrei rochie cusuta la comanda. Stii ca procesul poate dura pana la 8 luni”, isi ofera sfatul de veteran cealalta colega, care recent si-a sarbatorit prima aniversare de nunta. “Magazinul x e foarte la moda, dar sa stii ca cei de acolo sunt foarte rai. Te masoara din priviri din clipa ce intri pe usa si daca le pari insuficient de slaba, te trimit de unde ai venit fara menajamante”, adauga a doua colega.

De la rochii discutia isi urmeaza cursul ei firesc si ajunge la tema curelor de slabit: sirop de artar, cocktail-uri de alge, irigare colonica. Viitoarea mireasa e gata sa le incerce pe toate.

“Stiu ca voi pune kilogramele inapoi, dar nu conteaza. Fac orice ca sa arat superb in ziua nuntii”, declara ambitioasa mea colega.

Vazand cat de inaripata este, ma abtin sa o intreb daca se merita atata efort si chin pentru o signura zi si o rog sa ne descrie rochiile care i-au placut.

In timp ce viitoarea mireasa descrie cu lux de amanunte o rochie de un (aparent) vestit designer din Los Angeles, ma intreb daca cineva in afara de ea ar observa efectele curelor. Orice mireasa este frumoasa si sunt sigura ca oaspetii ar admira-o la fel de mult indiferent de pe ce continent e adusa rochia sau daca talia ii este mai supla cu un centimetru sau doi. Ca si atunci cand ne pare ca in unele zile aratam mai bine sau mai prost decat de obicei, in timp ce cei din jur ne vad exact la fel, fara a sesiza vreo diferenta.

Nu am inteles niciodata de ce pentru atatea femei nunta este unul din cele mai mari vise, tratata ca un adevarat apogeu al vietii. Ceea ce urmeaza dupa ziua nuntii conteaza cu adevarat. Ce simplu ar fi daca nunta perfecta ar garanta o casnicie fericita.

2 thoughts on “wedding belle

  1. Eu inca nu m-am maritat (si nici ceruta in casatorie inca nu am fost), dar imi doresc o nunta cat de “low-profile” posibila. Mie imi pare ca nuntile super-pompoase nu aduc noroc in casnicie. Idee n-am pe ce baza am ajuns la concluzia asta, dar eu mai degraba m-as duce in luna de miere intrun hotel de lux, undeva pe Seychelles sau Bora Bora, decat sa dau o gramada de bani pt rochie si chef. Oricum, oamenii care sincer se bucura pt tine, is incredibili de putini….

    • si eu sunt adepta nuntilor mici, cu oamenii cu adevarat apropiati alaturi. mai ales nu inteleg scremerea de a face nunta pompoasa cand nu ai cu ce sa o faci si trebuie sa te imprumuti, numai ca sa fii in pas cu lumea.

      noi am avut 2 nunti :) prima de fapt nici nu se poate numi nunta dupa standardele obisnuite – dupa ceremonia de inscriere, ne-am adunat acasa, doar cu prietenii apropiati si cu parintii, asa cum am vrut noi. iar seara ne-am dus la club :)

      apoi insa parintii au insistat sa faca si o nunta adevarata ca la moldoveni, cu mese intinse, rude, neamuri, etc. tot pachetul. :) cum fara asta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s