prima vacanta in moldova

Aceste ganduri le-am notat vreo 3 ani in urma. De atunci nu am mai fost in Moldova.

Iata ca am revenit din vacanta. Prima vacanta petrecuta acasa, in RM, dupa aproape un an si jumatate de trai la Londra.

M-am intors cu o senzatie foarte stranie in suflet, pe care nicidecum nu o pot defini sau explica. E o durere pentru ceea ce este RM, pentru faptul ca parintii stau acolo, pentru faptul ca eu nu mai stau acolo, ca acolo nu mai este acasa. La un moment ma simteam atat de confuza incat parca nici noua viata de la londra nu-mi parea la fel de frumoasa ca acum 2 saptamani, de parca aveam o ciuda pe ea, o reticenta. E foarte ciudat si probabil fara sens. Acum de parca as si in convalescenta. Parca am suferit un acces de amnezie si acum incerc sa ma recuperez. Dush in casa de la londra, mirosul de prosop, view-ul din bucatarie, senzatia de racoare dimineata, mersul cu trenul la servici, venirea toamnei (a doua in aceasta tara) – toate parca sunt nishte pastile pe care trebuie sa la iau cu atentie ca sa-mi amintesc viata mea, pierduta parca zilele trecute undeva intre doua lumi.

Am ajuns sa regret ca am plecat in aceasta vacanta si sa gandesc ca nu mai merg in RM niciodata. Invit parintii aici, eu nu mai vreau sa merg acolo. Probabil peste un oarecare timp imi va fi din nou dor, iar voi ashtepta cu nerabdare plecarea in RM. Dar poate nu va fi asa. Vom trai si vom vedea.

Noi, moldovenii, prea tare suntem legati (natural sau indus) de bucatica de pamant dintre prut si nistru. Ne mistuie dorul cand santem departe, cautam mamaliga si borsh acru.

Lumea din ziua de azi e atat de cosmopolita, nu face sa te tii mortzish de tara in care te-ai nascut. De vreme ce locuim in alta parte, oare nu avem o noua patrie? Tara care ne gazdueshte nu ne o noua acasa? Multiculturalism, globalizare – sunt oare lucruri negative? Acasa e acolo unde te simti mai bine, nu conteaza pe ce latitudine si longitudine.

One thought on “prima vacanta in moldova

  1. Pingback: Chisinau – muzeu al tineretii mele | caramel bonbon et chocolat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s